Kthimet & Rimbursimet

Kthimet dhe Këmbimet

Ne dëshirojmë që ju të jeni plotësisht të kënaqur me blerjen tuaj. Nëse keni nevojë të ktheni ose shkëmbeni një artikull, ju lutemi rishikoni udhëzimet e mëposhtme:

  • Ju keni 24 orë nga data e dorëzimit për të kërkuar një kthim ose shkëmbim.
  • Artikulli duhet të jetë në gjendjen e tij origjinale, i papërdorur, dhe në paketimin e tij origjinal.
  • Disa artikuj mund të mos jenë të pranueshëm për kthim ose shkëmbim për arsye higjienike ose sigurie.
  • Për të kërkuar një kthim ose shkëmbim, ju duhet te na kontaktoni ne nje nga format tona te kontaktit. 
  • Pasi të marrim artikullin e kthyer dhe të verifikojmë gjendjen e tij, ne do të shqyrtojmë rimbursimin ose shkëmbimin tuaj.

Rimbursimet

Rimbursimet do të lëshohen në formën origjinale të pagesës të përdorur për blerjen. Ju lutemi vini re sa vijon:

  • Tarifat e transportit janë të pakthyeshme, përveç nëse kthimi është për shkak të gabimit tonë.
  • Mund të duhen 24 – 48 orë që rimbursimi të pasqyrohet në llogarinë tuaj pasi ta kemi vlerësuar.
  • Nëse nuk e keni marrë rimbursimin tuaj brenda afatit kohor të pritur, ju lutemi kontaktoni suportin tonë të klientit, po ne te njejtat te dhena si mesiper.

Artikuj të Dëmtuar ose me Defekt

Nëse merrni një artikull të dëmtuar, ju lutemi kontaktoni mbështetjen tonë të klientit brenda 24 orëve nga marrja e porosisë. Ne do t’ju udhëzojmë gjatë procesit të kthimit dhe do të organizojmë një zëvendësim ose rimbursim.

 Ju faleminderit !